Jó hír jött az új Xboxról

microsoft xbox one x játékkonzol project scorpio
Microsoft Xbox One X
Vágólapra másolva!
Nem válnak papírnehezékké a már megvett gamepadek.
Vágólapra másolva!

Körülbelül egy év múlva már javában dübörögni fog a konzolháború új fejezete, a Sony és a Microsoft következő generációs konzoljai is valamikor 2020 őszén kerülnek majd piacra. A termékek közös érdekessége, hogy maradnak az AMD hardvereinek a használatánál, és szoftveresen teljesen visszafelé kompatibilisek lesznek az elődjeikre írt játékokkal.

Microsoft Xbox One X Forrás: Microsoft

Phil Spencer, az Xbox üzletág vezetője a Gamespotnak adott interjújában elárult pár apróságot a következő generációs Xbxokról. Állítása szerint az Xbox One X-nél négyszer erősebb konzol esetében a konzisztencián lesz a hangsúly, szeretne meggyőződni arról, hogy a terméken minden játék gyorsan betöltődik és simán fut, lehetőség szerint 60 FPS-sel. Emellett hangsúlyozta, hogy a vadiúj Xboxra és az Xbox One-ra készült összes játék elérése mellett a vásárlók az első naptól fogva képesek lesznek rengeteg Xbox 360-ra és az eredeti Xboxra megjelent játékot is futtatni.

Ez a lehetőség persze az Xbox One-on is elérhető, de a Microsoft csak a konzol kiadása után kezdett el foglalkoznia régi játékok futtatását lehetővé tevő emulátor fejlesztésével.

A legnagyobb újdonság, hogy Spencer szerint az új Xbox kompatibilis lesz a játékosok meglévő gamepadjeivel is, bár ezalatt valószínűleg csak az Xbox One kontrollereket kell érteni. Ez azért fontos, mert rengetegen vásárolnak sok esetben komoly felárért egyedi grafikájú játékvezérlőket, ezeket a következő generációs Xboxszal is képesek lesznek használni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!