Két újítást kapott a YouTube Music

headphone music fejhallgató zenehallgatás
Vágólapra másolva!
Kis lépésekben, de fejlődik a zenestreamelő szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

A május közepén hazánkban is elérhetővé vált YouTube Music zenestreamelő szolgáltatás prémium verziója sokak számára vonzó lehet, hiszen a zenei kínálatát és az 1490 forintos havidíját tekintve is képes felvenni a harcot a riválisokkal. Ami ennél sokkal érdekesebb, hogy a szolgáltatás benne van az 1790 forintos YouTube Premium előfizetésben, így aki hajlandó 300 forinttal többet fizetni havonta, az a Music Premium elérése mellett többek közt reklámmentesítheti a normál YouTube-ot.

Forrás: Elena Buzmakova / Pexels

A zenestreamelő app most két régóta várt, potenciálisan szinte minden felhasználó számára hasznos újdonságot is kapott. Az egyik a műsortár rendezését érinti, a YouTube Music eddig csak a hozzáadás sorrendjében volt képes képes megjeleníteni az előadókat, az albumokat, a dalokat, és a lejátszási listákat. Mostantól viszont lehetőség van az ábécérendben való szortírozásra is,

A-Z és Z-A sorrendben is.

A másik újdonságot a „Released" lejátszási lista jelenti, a minden pénteken frissülő playlistben az elmúlt egy hétben kiadott, 50 legnépszerűbb dal kap helyet. Néhány másiktól eltérően ebben a listában semmilyen személyre szabás sem történik, pusztán a meghallgatásaik száma alapján dől el, hogy melyik dalok kerülnek bele.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!