Videón kínozták meg a Galaxy Foldot

samsung galaxy fold jerryrigeverything
Vágólapra másolva!
Két óriási probléma is van a kétezer eurós mobillal.
Vágólapra másolva!

Két héttel ezelőtt elsőként Dél-Koreában végre piacra került a kettéhajtható Samsung Galaxy Fold, a következő napokban pedig számos európai országban és Észak-Amerikában is megjelenik a készülék. Eredetileg áprilisban kellett volna elérhetővé válnia, azonban a tesztelőkhöz eljutott modellek belső kijelzőinek gyors elhalálozása miatt a Samsung végül lefújta a rajtot, a telefon fogyasztói piacra kerülő változata már egy javítottnak titulált konstrukció.

Forrás: JerryRigEverything / YouTube

A kütyük strapatesztjéről híressé vált JerryRigEverything YouTube-csatorna házigazdájának sikerült rátennie a kezét a készülékre, így a lenti bő tízperces videón mindenki megnézheti a saját szemével, hogy miként bírja a legkülönfélébb fizikai megpróbáltatásokat.

Mint kiderült, a készülékkel két alapvető probléma van: egyrészt a belső megjelenítője közepén átfutó zsanérszerkezet némi meglepetésre kimondottan strapabíró, de nagyon könnyen telemegy kiszedhetetlen piszokkal, másrészt pedig a mobil nagy megjelenítője semmiféle szóra érdemes fizikai védelemmel sem rendelkezik.

A belső érintőkijelző egy „körmös" koppintás vagy húzás során is megsérülhet.

A tesztelés során ráadásul sikerült véletlenül belebökni egy késhegyet a panelbe, mire egy széles csíknyi pixel azonnal felmondta benne a szolgálatot. A baleset után a komplett kijelző működése megbízhatatlanná vált: néha be sem kapcsolt a készülék szétnyitásakor, máskor pedig nem működött az érintések érzékelése.

A Samsung nyilvánvalóan tud a problémákról, csak épp jelenleg nem tud mit kezdeni velük, ami elég kínos egy 2000 eurós, azaz olyan 667 ezer forintos készülék esetében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!