Lecsapna a családi csomaggal trükközőkre a Spotify

spotify, zene, tini, tinédzser, okostelefon, streaming
Egy német felmérés szerint a kiskorúak negyede naponta több órát is okostelefonozik.
Vágólapra másolva!
Időnként ellenőrizni kívánja a családtagok földrajzi helyét.
Vágólapra másolva!

A Spotify családi csomagja igazán kiváló választás az olyan esetekben, mikor a család több tagja is szeretne megkötésektől és reklámoktól mentesen zenét hallgatni a szolgáltatásban, hiszen masszívan olcsóbb, mintha minden családtag egyenként fizetne az egyfős Premium-előfizetésért. Hazánkban a normál Premium havidíja 4,99 euró, míg a hatfős családi csomagé csak 7,99 euró.

Forrás: Spotify

Ebből fakadóan persze meglehetősen sokan visszaélnek a csomaggal, más lakcímen élő barátokkal vagy rokonokkal együtt fizetnek rá elő, pedig a szerződési feltételek szerint

csak a közös háztartásban élők vehetik igénybe az előfizetést.

A Spotify egészen a közelmúltig nem foglalkozott a problémával, ténylegesen semmilyen módon sem próbálta betartatni az ÁSZF-jének ezen pontját.

Most megváltozott a helyzet, a szerződési feltételeinek módosításával a zenestreamelő már jogot formál arra, hogy a családi prémiummal rendelkezők esetében időnként a GPS-koordináták lekérésével ellenőrizze az illetők tartózkodási helyét.

Az előfizetőknek elméletileg rendszeresen fel kellene tűnniük az állítólagos lakhelyükön.

Ez nem egy ördögtől való elképzelés, de nem világos, hogy a cég mit kíván kezdeni például a kollégista, vagy a lakhelyüktől valamilyen okból hosszabb ideig távol maradó diákokkal, például a cserediák programokban résztvevőkkel.

A Spotify rendelkezik egy 2,49 eurós diákcsomaggal, de azt csak a felsőoktatási hallgatók vehetik igénybe, az alapfokú és középfokú intézmények diákjai nem.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!