Samsung-technológia kerül az Audikba

audi digitális visszapillantó oled
Kamerák és kijelzők váltják majd le a klasszikus visszapillantó tükröket a jövőbeli Audikban
Vágólapra másolva!
Exynos hajtja majd az autók következő generációs infotainment rendszerét.
Vágólapra másolva!

A többség valószínűleg nem tudja, de a Samsung már 2017 óta szállít saját fejlesztésű Exynos lapkakészleteket és OLED kijelzőket az Audikba. A belátható jövőben jelentősen bővülni fog a cégek közti együttműködés: exkluzívan a Samsung adja majd a német autógyártó 2021-ben debütáló, következő generációs infotainment rendszerének a lelkét.

Kamerák és kijelzők váltják majd le a klasszikus visszapillantó tükröket a jövőbeli Audikban Forrás: Audi

A különleges használati körülmények és igények persze specializált megoldásért kiáltottak, így a Samsung a napokban bejelentette az első specifikusan járművekbe szánt rendszerlapkáját, ez dolgozik majd az Audi új fedélzeti szórakoztató rendszerében. Az Exynos Auto V9 egy jelenleg rendkívül naprakész megoldás: 8 nanométeres gyártástechnológiával készül, nyolcmagos és 2,1 GHz-es processzor található benne, és rögtön három darab, teljesen külön működő ARM Mali G76 grafikus processzorral rendelkezik.

Samsung Exynos Auto V9 Forrás: Samsung

Az LPDDR4 és az LPDDR5 memóriákat is támogató rendszerlapka dedikált neurális feldolgozó áramkörrel értelmezi a sofőröktől érkező hangos és vizuális jelzéseket, például a hangparancsokat és a kézgesztusokat. A további érdekesebb trükkjei közül kiemelhető, hogy szimultán hat kijelzőt és 12 darab fedélzeti kamerát tud kezelni.

A jövőbeli Audik önvezetéssel kapcsolatos funkcióihoz nem lesz köze az Exynos által hajtott infotainment rendszernek, ezt a feladatot egy dedikált számítógép végzi majd a kocsikban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!