A MediaTek is ráhajt az 5G-s mobilokra

mediatek 5g
Vágólapra másolva!
Jövőre két középkategóriás rendszerlapkájába jöhet a technológia.
Vágólapra másolva!

Nem csak a Qualcomm készül serényen az egyre több helyen elérhetővé váló ötödik generációs mobilhálózatok üzleti potenciáljának a kiaknázására, a megfizethető mobilokba szánt rendszerlapkáiról ismert MediaTek is dolgozik az 5G-kompatibilis termékkínálatán.

Forrás: MediaTek

A tajvani cég idén májusban jelentette be az első 5G-s rendszerlapkáját, azonban máig adós maradt az első olyan rendszerlapkával, amelyben ténylegesen elérhető a Helio M70. A kiváló forrásokkal rendelkező MyDrivers szerint ez nem sokáig marad így, a jövő év elején piacra kerülhetnek az első MT6885 rendszerlapkájával szerelt mobilok.

Az erős középkategóriás telefonokba szánt System-On-Chipben debütálhat az említett modem.

Ráadásul nem az 5G-kompatibilitás lehet a vadiúj termék egyetlen érdekessége: a 7 nanométeres gyártástechnológiával készülő System-On-Chip az ARM legújabb Cortex-A77 architektúráját és Mali-G77 grafikus vezérlőjét, továbbá a MediaTek saját fejlesztésű, mesterséges intelligenciás műveletek gyorsítására kitalált vezérlőjét használhatja.

Mindeközben a cég mérnökei dolgoznak az alsó-középkategóriás mobilokba szánt MT6873 rendszerlapkán is, ez állítólag architekturális tekintetben szinte azonos az MT6885-tel, de a 25 százalékkal kisebb mérete miatt olcsóbban lesz gyártható. A kedvezőbb árú SoC-vel szerelt első mobilok a jövő év harmadik negyedévében kerülhetnek piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!