Gyerekeknek szánt mobilappot készített a Spotify

spotify kids
Megkezdődött a gyerekeknek szánt Spotify Kids mobilapp tesztelése
Vágólapra másolva!
A családi csomagra előfizetők számára lesz elérhető.
Vágólapra másolva!

Érdemi innovációval rukkolt elő a havidíjas zenestreamelő szolgáltatások piacán a Spotify, legjobb tudomásunk szerint elsőként készített kifejezetten gyerekeknek szánt mobilappot. Az Androidot és iOS-t is támogató Spotify Kids csak a családi csomagra előfizetett ügyfelek számára érhető el, reklámokkal monetizált, ingyenes verziója nincs.

Megkezdődött a gyerekeknek szánt Spotify Kids mobilapp tesztelése Forrás: Spotify

A mai napon elsőként Írországban tesztelni kezdett alkalmazásban a szülők a saját belátásuk szerint beállíthatják, hogy a gyerekeik csak gyermekeknek szánt dalokat, vagy nem szókimondó slágereket is elérhetnek-e. A cég nem próbál valamiféle tanácsot adni életkor szerint, a szülők minden bizonnyal képesek eldönteni, hogy

meg kívánják-e óvni a legújabb popslágerektől a csemetéiket.

A gyerekappal szintén rendelkező YouTube-tól eltérően a Spotify valóban komolyan veszi a gyerekek védelmét, így a Spotify Kids alkalmazásban kizárólag manuálisan jóváhagyott számok érhetőek el. Emiatt jelenleg csak 80 lejátszási listával és 6000 dallal rendelkezik, de persze folyamatosan bővül majd a kínálata.

A Spotify szerint a gyerekeknek szánt appja a következő hónapokban minden a normál szolgáltatása által támogatott piacon elérhetővé válik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!