Windowsos fejlesztőket keres az Apple

apple itunes
Apple iTunes
Vágólapra másolva!
Eljuttatná a médiaszoftvereit a Microsoft rendszerére.
Vágólapra másolva!

A macOS Catalina kiadásával az Apple jelentős lépést előre téve kivezette a bugos és bosszantó ronccsá vált iTunes alkalmazást, a benne lévő funkciókat a vadiúj fejlesztésű Podcasts, Music, továbbá Apple TV alkalmazásokba szervezte át. Ezek a szoftverek jelenleg nem érhetőek el Windowsra, a Microsoft rendszerét használók továbbra is kénytelenek az iTunes-t használni a megvásárolt digitális zenéik, a kibérelt vagy megvett filmjeik, továbbá az Apple Music eléréséhez.

Apple iTunes Forrás: Apple

A Neowin belebotlott egy álláshirdetésbe, amely alapján az Apple-nek szándékában áll megoldani a problémát, a szöveg alapján fejlesztőket keres a médiaszoftvereinek Windowsra való átportolásához. További érdekesség, hogy az UWP-tapasztalat nagy előnyt jelent a munkára jelentkezők számára, ami érthető, hiszen a modern keretrendszert használva az Apple nemcsak Windowsra, de rögtön Xboxra is el tudná juttatni a szoftvereit.

A médiaszoftverek windowsra való portolási projektje egyelőre gyerekcipőben jár, a vállalat felelős szoftvermérnököt keres az élére, így az Apple médiaszolgáltatásait használók nem mostanában vehetnek majd könnyes búcsút az iTunes-tól.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!