Megvariálhatja a billentyűzeteket a Microsoft

microsoft office billentyűzet
Office-gomb kerülhet a billentyűzetekre?
Vágólapra másolva!
Igény esetén dedikált Office-gomb kerülhet majd rájuk.
Vágólapra másolva!

Nagyon régóta nem változott érdemben a billentyűzetek gombkiosztása, bár persze a helyhiány miatt a laptopokon lehet találkozni számos variációval ugyanarra a témára. A Microsoftnak már az 1990-es évek közepe óta dedikált helye van a klaviatúrákon, a legalsó sorban minkét oldalt van egy-egy Windows-billentyű, plusz jobboldalt egy jobb egérkattintást szimuláló gomb. Ezek azért találhatóak meg minden billentyűzeten, mert nélkülük a gyártók nem reklámozhatják hivatalosan Windows-kompatibilisnek a termékeket.

Office-gomb kerülhet a billentyűzetekre? Forrás: Microsoft

A cég most egy felhasználói véleménykutatáson keresztül elárulta, hogy némileg változtatna a klasszikus felálláson: arra kíváncsi, hogy a felhasználók szeretnének-e egy dedikált Microsoft Office nyomógombot is a klaviatúrájukra. Nem egy teljesem új gombot zsúfolna be valahova, hanem az egyik Windows logós gombot cserélné le Office-gombra, a mellékelt illusztrációs kép alapján a baloldalit.

A Microsoft szerint a gombbal nem csak elindítható lenne a Microsoft Office, de új billentyűkombinációk bevezetését tenné lehetővé, például az Office gomb + S kombóval megoszthatóak volnának a dokumentumok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!