Jó mókának tűnik az egymilliós Pong-asztal

universal space pong
Ez a Pong-asztal egyik új, állítható magasságú változata
Vágólapra másolva!
Ügyesen ültették át a retró játékot a fizikai valóságba.
Vágólapra másolva!

Nem szokatlan a videojátékok társasjátékokba való átültetése, azonban olyan projektek kivitelezésére kevesen vállalkoznak, mint amit a Universal Space művelt az első generációs Atari játékkonzolon híressé vált Ponggal. Akinek hirtelen nem derengene, hogy miről is van szó: a Pong egy végtelenül leegyszerűsített ping-pong, a játékosoknak vissza kell ütniük a képernyő szélei között pattogó labdát az ütőként szolgáló téglalapjaikkal.

Ez a Pong-asztal egyik új, állítható magasságú változata Forrás: Universal Space

A vállalat nagyon ötletesen alkotta újra a fizikai valóságban a retró játékot: olyan játékasztalt készített, amelynek a felületén fizikailag mozognak a négyszögletes ütők és a szintén négyszögletes labda. Ezt úgy oldották meg, hogy mágneseket építettek a holmik aljába, az asztallap mágneses elven húzza az éppen szükséges helyre az ütőket és a labdát. Az ütőket tekerőkkel tudják a kívánt helyre mozgatni a játékosok.

A Pong-asztal önmagában nem újdonság, eredetileg még 2017-ben szedte össze közösségi finanszírozással az első verziójának megvalósításához szükséges pénzt gyártó. Idén azért látogatott ki a CES-re, hogy bemutassa a gép két vadiúj változatát, ezek méret és kinézet, plusz sejthetően az ár tekintetében különböznek az eredeti, 3000 dolláros (nettó 837 ezer forintos) masinától.

Az egyik új változat az árkád kabinetes verzió 4299 dollárért, ezt sejthetően játéktermeknek és kocsmáknak tervezte a cég. A másik az állítható magasságú, koktélasztalos változat, amelyet 4499 dollárért szerezhetik be a nagyon sok elkölthető pénzzel rendelkezők.

Átszámítva nettó 1,20 és 1,26 millió forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!