Sokba kerül majd a cégeknek a Windows 7

windows 7 telepítő DVD
Windows 7 telepítőkorong
Vágólapra másolva!
Már ha jövő január után is szeretnének biztonsági frissítéseket kapni hozzá.
Vágólapra másolva!

Rohamtempóban közeledik a Windows 7 nyugdíjazása, az operációs rendszerhez utoljára 2020. január 14-én érkeznek majd nyilvánosan és ingyenesen elérhető biztonsági javítások. Utána az otthoni felhasználók egyáltalán nem kapnak többé foltozásokat a továbbra is rendkívül népszerű Windowshoz, de a vállalatok és az állami szervek külön támogatási szerződéssel még három évig elérhetik a hozzá készülő javításokat.

Windows 7 telepítőkorong Forrás: bfishadow / Flickr

A ZDNet jóvoltából most kiderült, hogy mennyi lesz az annyi ezeknek a szervezeteknek. Amennyiben egy cég a Windows 7 Pro rendszerű számítógépeire meg szeretné kapni a frissítéseket, akkor az első évben gépenként 50 dollárjába, a második évben gépenként 100 dollárjába, a harmadik évben pedig gépenként 200 dollárjába fognak kerülni a patchek.

A konstrukció érdekessége, hogy amennyiben egy cég a második vagy a harmadik évben jelentkezik be a javításokért, akkor is ki kell fizetnie az előző év vagy évek támogatási díját.

A Windows 7-et tömegesen licencelő nagyvállalati és állami ügyfelek feláron megússzák az extra támogatást, frissítendő számítógépenként 25 / 50 / 100 dollár költséggel kell számolniuk évente.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!