Ezért védje a fiókjait kétlépcsős hitelesítéssel

kulcs kulcscsomó nyitott ajtó key keychain
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Az automatizált támadások 99,9 százalékát hatástalanítja.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években rendszeresen szó esett a komolyabb online szolgáltatásokban már mind elérhető kétlépcsős hitelesítésről, hiszen a bekapcsolása után teljesen mindegy, hogy mennyire gyenge jelszót használ valaki, a védett felhasználói fiókjába jó eséllyel képtelen lesz bárki is engedély nélkül belépni. A kétlépcsős hitelesítéssel például a Google, a Microsoft, és a Facebook rendszereiben regisztrált felhasználói fiókok is védhetőek, a biztonsági beállításoknál lehet aktiválni a funkciót.

Forrás: PhotoMIX / Pexels

A kétlépcsős hitelesítés lényege, hogy a védett szolgáltatásba való bejelentkezéshez nem elég megadni a felhasználói nevet és a jelszót, de utána egy SMS-ben vagy e-mailben kapott, vagy mobilappal generált kódot is be kell írni.

Emiatt ha a fiókot „meghackelni" próbáló illetőnek nincs hozzáférése a leendő áldozata mobiljához vagy e-mailezéséhez, akkor nem tud belépni a kétlépcsős hitelesítéssel védett felhasználói fiókjába.

A Microsoft szerint a kétlépcsős hitelesítés a várhatónak megfelelően rendkívül hatásos, a saját online szolgáltatásaiból nyert statisztikák szerint

az illetéktelen belépési kísérletek 99,9 százalékát megakadályozza.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!