Drónról bombázhatta az exbarátnője házát az autószerelő

2019.09.20. 14:06

Emellett állig fel volt fegyverkezve az amerikai férfi.

Egyes fegyveres csoportok már évek óta fogyasztói piacon kapható kvadrokoptereket átalakítva próbálnak csapást mérni az ellenfeleikre, és most eljutottunk odáig, hogy ugyanez a technika feltűnt a zavart elméjű zaklatók repertoárjában is.

DJI Mavic ProForrás: Vitaly Vlasov / Pexels

Az FBI még június 7-én letartóztatott egy Jason Muzzicato nevű autószerelőt a pennsylvaniai Allentown egyik külvárosában, a vád szerint március és június között több alkalommal is házi készítésű bombákat dobott a volt barátnője házára és telkére az átalakított kvadrokopteréről.

A támadások során szerencsére senki sem sérült meg, továbbá számottevő anyagi kár sem keletkezett. Muzzicato tagadja a drónos bombázást.

A nyomozóhatóság természetesen házkutatást is tartott a 43 éves férfinál, ennek során lefoglalt egy regisztrálatlan DJI Phantom 3 kvadropkoptert, hét ház készítésű robbanószerkezetet, továbbá összesen tíz félautomata maroklőfegyvert és AR-15 puskát. Muzzicato nem lehetett volna a fegyverek birtokában, 2017-ben egy családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügy során már eltiltották a fegyvertartástól.

Hab a tortán, hogy az autójába építve olyan a műszerfalról aktiválható szerkezeteket találtak a nyomozók, amelyekkel hígítót, csapágyakat és szegeket lehetett kilőni a járműből.

A bíró sejthetően nem engedi szabad lábon védekezni Muzzicatót. Amennyiben bűnösnek találják az ellenfele felhozott vádpontokban, akkor akár 33 év börtönbüntetést és 760 ezer dollár pénzbírságot is kaphat.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!