Drónról bombázhatta az exbarátnője házát az autószerelő

dji mavic pro drón drone kvadrokopter
DJI Mavic Pro
Vágólapra másolva!
Emellett állig fel volt fegyverkezve az amerikai férfi.
Vágólapra másolva!

Egyes fegyveres csoportok már évek óta fogyasztói piacon kapható kvadrokoptereket átalakítva próbálnak csapást mérni az ellenfeleikre, és most eljutottunk odáig, hogy ugyanez a technika feltűnt a zavart elméjű zaklatók repertoárjában is.

DJI Mavic Pro Forrás: Vitaly Vlasov / Pexels

Az FBI még június 7-én letartóztatott egy Jason Muzzicato nevű autószerelőt a pennsylvaniai Allentown egyik külvárosában, a vád szerint március és június között több alkalommal is házi készítésű bombákat dobott a volt barátnője házára és telkére az átalakított kvadrokopteréről.

A támadások során szerencsére senki sem sérült meg, továbbá számottevő anyagi kár sem keletkezett. Muzzicato tagadja a drónos bombázást.

A nyomozóhatóság természetesen házkutatást is tartott a 43 éves férfinál, ennek során lefoglalt egy regisztrálatlan DJI Phantom 3 kvadropkoptert, hét ház készítésű robbanószerkezetet, továbbá összesen tíz félautomata maroklőfegyvert és AR-15 puskát. Muzzicato nem lehetett volna a fegyverek birtokában, 2017-ben egy családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügy során már eltiltották a fegyvertartástól.

Hab a tortán, hogy az autójába építve olyan a műszerfalról aktiválható szerkezeteket találtak a nyomozók, amelyekkel hígítót, csapágyakat és szegeket lehetett kilőni a járműből.

A bíró sejthetően nem engedi szabad lábon védekezni Muzzicatót. Amennyiben bűnösnek találják az ellenfele felhozott vádpontokban, akkor akár 33 év börtönbüntetést és 760 ezer dollár pénzbírságot is kaphat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!