Játék utazás közben? Ma már több lehetőségünk van, mint bármikor!

laptop, utazás, msi
Utazás közben sem kell kompromisszumot kötnünk.
Vágólapra másolva!
A mobilitás és a rugalmasság manapság a mindennapjaink meghatározó tényezőjévé vált. A felgyorsult világban egyre inkább olyan eszközökre van szükségünk, amelyek akár a hátizsákunkban/táskánkban tárolva, utazás közben is képesek segíteni nekünk a mindennapi feladataink elvégzésében.
Vágólapra másolva!

Telefonok és kézikonzolok sokasága

A mai világban már rengeteg gamer telefon érhető el a piacon, amelyek képesek kifejezetten jó játékélményt kínálni, de a legnagyobb hátrányuk a kijelző méretében és az irányításban rejlik. Lehet bármekkora a kijelző mérete, az érintésérzékeny irányítás nem adja meg számunkra azt a precizitást, amelyet a gombok leütésével tudunk elérni. Bár már rengeteg kézikonzol is kapható, de mi történik akkor, ha a kedvenc játékaink nem érzik kifejezetten otthonosan magukat az ilyen eszközökön. Vagy akkor, ha a kedvenc játékaink csak PC-n érhetők el?

Forrás: Origo

Modern laptop modern elvárásoknak

Ugyan már egész sok mindent megvalósíthatunk a zsebeinkben lapuló telefonokról is, de a főbb feladatok elvégzéséhez még mindig szükség van egy megfelelően erős számítógépre. A mobilitásból viszont nem csak a munkavégzés, hanem a kikapcsolódás és szórakozás lehetősége is adott. A mai modern laptopok már nem csak feltétlenül a munkánk elvégzésére rendelkeznek elegendő erőforrással, hanem akár játszani is tudunk a készülékeken útközben - akár számítógépes, akár Android telefonos játékokról legyen szó. De maga a mobilitás fogalma igen tág jelentéssel rendelkezhet, hiszen hordozható számítógépek között találhatunk egész apró és lapos laptopokat, de akár kifejezetten vastag gépekkel is találkozhatunk. Legfőképpen saját igényeinknek megfelelő készüléket kell választani.

Forrás: Origo

Az utazás és a játék találkozása

A mai rohanó világ egyre több nehézség elé állítja a játékosokat. Legyen szó éppen egy nemzetközi eSport meccsre való felkészülésről, amely során folyamatos utazással kell szembenéznünk, vagy éppen egy év közbeni kiruccanásra a barátainkkal, nem kifejezetten előnyös, ha egy kompetitív játékban kiesünk a formából. Ilyen esetekben bárhol jó gyakorolni, de érdemes egy olyan készülék kiválasztása, amely

kellőképpen mobilis, mégis egy asztali számítógépnek megfelelő teljesítménnyel rendelkezik,

ráadásul az asztali számítógépek élményét is képes átadni. Ha valakinek pedig fontos az ilyen szintű teljesítmény, de mégsem akar lemondani a hordozhatóságról, annak kiváló választás lehet például az MSI GT76 Titan, amely a valóságban egy hordozható asztali rendszernek felel meg.

Balaton, tengerpart vagy akár egy LAN-parti– az élmény így is megmarad

Utazhatunk akár a Balatonra, vagy akár egy külföldi tengerpartra, ez a gép olyan élményt fog biztosítani bármilyen körülmény között, mintha csak otthon lennél. A laptopban található asztali komponenseknek köszönhető leginkább, hiszen ezekben a gépekben egy asztali Intel Core i9 és egy asztali NVidia RTX 2000-es sorozatba tartozó grafikus kártya kapott helyet, így minden pontosan úgy fog futni a laptop 240 Hz-es 1080p, vagy 60 Hz-es 4K IPS kijelzőjén, mint az otthoni gépünkön. Ha egy hosszú strandolás utáni kikapcsolódásra vágyunk, a hordozható asztali számítógép szintű laptop nem fog csalódást okozni. Ugyan nem egy olyan rendszerről van szó, amely elfér a kistáskánkban és be tudjuk vinni egyetemre vagy munkahelyre, de a

4 kg-os súlyának és kompakt kialakításának köszönhetően semmi akadálya sincsen a laptop utaztatásának.

Ha pedig valaki komoly lehetőséget lát a videójátékokban, valamint szeret versenyekre eljárni és részt venni azokon, nehezen fog jobb alternatívát találni.

Utazás közben sem kell kompromisszumot kötnünk. Forrás: MSI

Végszó

Tény, hogy a gamer laptopok nem a piac legolcsóbb darabjai, de a belső hardvereknek és a kialakításának köszönhetően nem is igazán notebooknak számítanak, hanem sokkal inkább egy hordozható asztali számítógép-helyettesítő rendszerről beszélhetünk. A robosztus, mégis modern külső és az RGB világítás pedig biztosan el fogja nyerni a felhasználók tetszését. Egy ilyen laptop egyaránt kiváló választás grafikusok, üzleti felhasználók, aktívan utazók és a játékosok számára is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!