Ez a világ egyik legkisebb asztali PC-je

2019.10.22. 18:06

Még egy átlagos Rubik-kocka is nagyobb az eszköznél.

A Notebook Italia beszámolója alapján meghökkentően apró asztali számítógéppel rukkolt elő a kínai iLife, az MP8 Micro PC egy nagyjából 5×5×4 centiméter méretű téglatest. A Windows 10-zel előtelepített kütyü túlmelegedésétől nem kell tartani, egy aprócska ventilátor is került bele, aktív hűtést kapott.

Az iLife kétféle borításban is mutogatta az MP8 Micro PC-tForrás: Notebook Italia

A mérete ellenére nem borzalmasan rossz az MP8 Micro PC: a meghajtásáról a négymagos Intel Celeron N4100 processzor gondoskodik, a memóriája 4 GB, az eMMC beépített háttértára 64 GB, és a Bluetooth / Wi-Fi sem maradt ki belőle. Hat porttal rendelkezik, a két klasszikus USB 3.0 mellett USB 3.0 Type-C, HDMI, audio Jack, továbbá microSD-foglalat található benne.

iLife MP8 Micro PCForrás: Notebook Italia

A minigép ugyan limitált teljesítményű, azonban elfogadható lehet azok számára, akiknek csak böngészésre, e-mailezésre, egyszerű irodai jellegű feladatokra, videonézésre kell egy számítógép, vagy esetleg

a tévéjüket szeretnék felokosítani.

Emellett persze a korosabb, vagy szimplán alacsony erőforrásigényű játékok is minden bizonnyal elfutnak rajta.

Egyelőre nem világos, hogy mikortól és mennyiért lesz kapható az iLife MP8 Micro PC, de az utóbbi miatt nem aggódunk, az efféle termékeket racionális áron szokták piacra dobni a kínai gyártók.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!