Egyben gamer PC-t és játékkonzolt dobott piacra az Origin

origin pc big o gamer számítógép játékkonzol videojáték
Origin PC Big O (Xbox One S változat)
Vágólapra másolva!
PlayStationnel és Xboxszal is kérhető a Big O játékközpont.
Vágólapra másolva!

A gamerek java egyetlen fő platformon játszik, azaz PC-n, PlayStationön, Xboxon, esetleg Nintendo Switch-en űzik az ipart. A jelenség hátterében több ok is állhat, akár egyszerre is: sokaknak nincs igényük és idejük többféle eszközre, másokat a platformhűségük akadályoz, a többség pedig jó eséllyel nem is engedheti meg magának a többféle eszköz megvásárlását, vagy legalábbis nem képes megindokolni egy ilyen költekezést.

Origin PC Big O (Xbox One S változat) Forrás: Origin PC

Ettől függetlenül persze van némi rétegigény a dupla platformos játékra, így az Origin PC most frissítette a Big O nevű csodáját. A koncepció nagyon egyszerű: a vásárlók összeállíthatnak maguknak egy gamer számítógépet, amelynek a házába cég beépít egy PlayStation 4 Pro vagy Xbox One S All-Digital Edition játékkonzolt. Nem világos, hogy Xbox One X-szel miért nem kérhető a Big O, viszont legalább opcionálisan akár 2 TB-os SSD-re is cseréltethető a konzolok merevlemeze.

Origin PC Big O (PlayStation 4 Pro változat) Forrás: Origin PC

A játékkonzol és a gamer PC egymástól függetlenül működnek, a tápellátásuk is külön lett megoldva. Ennek köszönhetően önmagukban és egymással párhuzamosan is használhatóak, azaz mondjuk egy játékokkal szórakozó pár megteheti, hogy az egyikőjük a monitorra rákötött számítógépen játszik, a másik pedig a tévére rádugott konzolon.

Origin PC Big O (Xbox One S változat) Forrás: Origin PC

További opció, hogy az Origin PC egy beépített Elgato 4k60 Pro videorögzítő dobozzal is kérhető, így ha valaki mondjuk a konzolos játékmenetét streamelné az internetre, akkor ennek a kivitelezéséhez használhatja a számítógépes részt.

Az Origin PC Big O különleges eszköz lévén persze igen drága, 2500 dollárnál kezdődik a legolcsóbb konfigurációja.

Sejthetően akármilyen konfigurációt is állítanak össze a vevők, az sokkal drágább lesz, mintha megvennék külön-külön ugyanazt a PC-t és a játékkonzolt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!