Korlátlan betegszabadság jár az amerikai Apple boltok dolgozóinak a koronavírus miatt

Vágólapra másolva!
A koronavírus terjedése ellenére nyitva maradnak az Apple boltok.
Vágólapra másolva!

A koronavírus terjedése ellenére az Apple nyitva tartja Amerikában a boltjait, azonban lépéseket tesz a nagyobb biztonság érdekében. Gyakrabban fertőtlenítik a kiállított modelleket, kézfertőtlenítőket helyeznek ki, a nagyobb eseményeket és foglalkozásokat lemondják, illetve korlátlan betegszabadság jár minden bolti dolgozónak, ha koronavírusszerű tüneteket tapasztal. Ennek igénybevételéhez nem kell orvosi igazolás.

Forrás: Pexels

Tim Cook ügyvezető már korábban arra utasította az Apple dolgozóit számos országban, hogy ha azt a munkakörük lehetővé teszi, innentől kezdve otthonról dolgozzanak. Egyes munkavállalók csomagot is kaptak Kína legérintettebb városaiban, ebben étel, fertőtlenítő, arcmaszk, lázmérő és egy iPad volt.

Az Apple korábban a kínai boltjainak bezárására kényszerült, 42-ből 29 azonban már napi 8 órára újra nyitva van. Ennek ellenére az iPhone-eladások Kínában nagyon visszaestek, a tavaly februári 1,27 millió helyett most csak 494 000 modellt vettek ott az emberek. A koronavírus hatására pedig az iPhone 9 bemutatója is elmaradhat.