Nehéz konzolokon a jedik élete

star wars jedi knight jedi academy videojáték
Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy (PS4)
Vágólapra másolva!
Számítógépes játékosok törnek unfair módon az életükre.
Vágólapra másolva!

Meghökkentően nagy csendben elérhetővé vált a múlt héten PlayStation 4 és Nintendo Switch platformokra az eredetileg 2003-ban macOS-re, Windowsra és Xboxra kiadott Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy. A külső nézetes akciójátékot az Aspyr tette elérhetővé a modern konzolokra, érdekességként annak idején a cég felelt az Apple számítógépein futó verziójáért is.

A sokak által minden idők egyik legjobb Star Wars játékának tartott Jedi Academy élvezetét sajnos erősen ronthatja a vadiúj közönsége körében, hogy a számítógépes játékosok képesek felcsatlakozni a számukra fenntartott többjátékos szerverekre, egyszerűen csak be kell írniuk manuálisan azok IP-címeit szerverböngésző felületen.

Az Aspyr semmilyen technikai megoldással nem készült arra, hogy megakadályozza PC-sek és konzolosok keveredését a többjátékos módban.

Emiatt jelenleg egyáltalán nem élvezetes playstationös vagy switches gamereknek lenni ezeken a szervereken: egyrészt a veterán PC-s játékosokkal szemben az újoncok még csak tanulják Jedi Academy trükkjeit, másrészt pedig egérrel és billentyűzettel masszívan hatékonyabb a játék irányítása.

A PC-sek mészárlást végeznek a konzolos szervereken, az Aspyr pedig a hírünk írásáig nem árulta el, hogy mikor fogja kitenni a szűrüket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!