Még mindig a PlayStation 4 a legnépszerűbb konzol

Vágólapra másolva!
A legutóbbi héten majdnem hétszer annyi fogyott, mint amennyit Xbox One-ból elvittek.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi hónapokban mindenki a következő-generációs konzolok, a Sony PlayStation 5 és a Microsoft Xbox Series X csatájára koncentrál. Érdemes azonban egy pillantást vetni a jelenlegi konzolokra és azok eladásaira is. A legutóbbi globális adatok szerint a Sony fölényes győzelemre áll jelenleg.

Forrás: Sony

A Sony 325 988 PlayStation 4-et adott el világszerte a legutóbb vizsgált időszakban, ebből 115 053-at Európában. Második volt az eladási toplistán a Nintendo Switch, az Xbox One viszont egyáltalán nem kelendő. A legrosszabbul Japánban teljesített, ott 31-et vettek belőle, míg a PS4-ből 78 501-et. Az adatokat az április 11-gyel kezdődő eladási hétre vonatkozóan vizsgálták.

A PS4 így akár minden idők legsikeresebb konzolja is lehet a PS2-t lekörözve. Százalékos arányban a PS4 a globális piac 62,6 százalékát uralja, a Nintendo Switch-nek jutott 28,4 százalék, az Xbox One-nak pedig 9 százalék. A szakértők szerint a Sony sokat köszönhet az exkluzív játékoknak, mindez pedig az új konzolok eladásaira is hatással lehet.