Csalás miatt perelnék az Apple-t

Apple Card, bankkártya
CUPERTINO, CA - MARCH 25: Apple Inc. CEO Tim Cook speaks during a company product launch event at the Steve Jobs Theater at Apple Park on March 25, 2019 in Cupertino, California. Apple announced the launch of it's new video streaming service, unveiled a premium subscription tier to its News app, and announced it would release its own credit card, called Apple Card. (Photo by Michael Short/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem kártalanítja az ajándékkártyás visszaélések áldozatait.
Vágólapra másolva!

A kisstílű internetes csalók egyik kedvenc elfoglaltsága az iTunes ajándékkártyákkal való visszaélés. Ennek során valamilyen úton-módon pénzt csalnak ki az áldozataikból, azonban készpénz vagy utalás helyett az Apple-fiókok egyenlegének feltöltésére kitalált iTunes ajándékkártyákat kérnek. Ezután saját maguk vagy a bűntársaik által készített alkalmazásokat vásárolnak az App Store-ban, így egyrészt hozzájutnak a kicsalt pénz javához, másrészt pedig eközben tisztára is mossák azt.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/Michael Short

A pitiáner csalások áldozataival nem kíván foglalkozni az Apple, az ügyfélszolgálat nem hajlandó visszatéríteni a kicsalt összegeket. Emiatt most egyesült államokbeli károsultak csoportos pert indítanának a cég ellen, állításuk szerint a fejlesztőknek való tényleges kifizetésük előtt az Apple négy-hat hétig is ül a csalók által az appokra elköltött pénzeken.

Emiatt minden további nélkül visszavonathatóak lennének a vásárlások, kártalaníthatóak volnának az áldozatok: ez pusztán akarat kérdése az Apple részéről.

Ehelyett a cég gyakorlatilag védi a bűnözőket, és közvetlenül profitál a csalásaikból, hiszen elteszi jutalékként a bűnözők által elköltött pénz 30%-át.

Hírünk írásáig az Apple nem kommentálta a periratot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!