Védhető lett mobilon a Messenger

facebook messenger
Már bekapcsolható az ujjlenyomat-olvasásához vagy arcfelismeréshez köthető appindítás az iOS-es Messengerben
Vágólapra másolva!
Az Apple eszközein már azonosításhoz köthető az indítása.
Vágólapra másolva!

Extra adatvédelmi réteggel bővült az Apple iOS rendszerhez készült Facebook Messenger mobilalkalmazás, a legújabb verziójára frissítve elméletileg univerzálisan elérhetővé vált az elindításának biometrikus azonosításhoz kötése. Ennek keretében a felhasználók opcionálisan bekapcsolhatják, hogy csak sikeres ujjlenyomatos vagy arcfelismeréses azonosítás esetén lehessen használni az appot.

Már bekapcsolható az ujjlenyomat-olvasásához vagy arcfelismeréshez köthető appindítás az iOS-es Messengerben Forrás: Facebook

A koncepció egyáltalán nem újdonság, de eddig javarészt csak banki alkalmazások éltek a lehetőséggel, az egyéb jellegű appok esetében ritkán van értelme elérhetővé tenni a funkciót. A Facebook szerint az adatbiztonsági fejlesztés hamarosan Androidon is megjelenik, bár a rendszer rengeteg verziója miatt lehet némi zavar a tényleges elérhetősége kapcsán.

Viszont érdemes tudni, hogy jó néhány androidos mobilgyártó egyéni kezelőfelülete kínál ujjlenyomathoz kötött programindítási lehetőséget, így érdemes lehet átnézni a Beállítások alkalmazás Biztonság részét, talán mindig is elérhető volt az éppen használt készüléken a funkció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!