Kedvcsináló videón a STALKER 2

stalker 2 gsc videojáték csernobil
S.T.A.L.K.E.R. 2
Vágólapra másolva!
Végre kiderült pár részlet a projekt kapcsán.
Vágólapra másolva!

Óriási szenzációt keltett a PC-s játékosok körében a hamvaiból feltámadt GSC Game World által 2018-ban bejelentett STALKER 2, azonban egészen eddig keveset lehetett tudni a projektről. Nagy meglepetésre a játék helyet kapott a Microsoft csütörtöki xboxos játékbemutatóján, egy rövid kedvcsináló videó mellett pár képen is megcsodálható az Unreal Engine motorral újraélesztett Zóna.

S.T.A.L.K.E.R. 2 Forrás: GSC Game World

Nem sok minden derül ki a lenti megtekinthető videóból, ám járt mellé egy további információkat tartalmazó blogbejegyzés. A GSC szerint a STALKER 2-vel kompromisszumok nélkül kívánja megvalósítani az első rész koncepcióját, azaz ténylegesen nyílt világú lesz a játék, nem fogja különálló pályákra szabdalni, amelyek közt töltőképernyőket kell tolerálniuk a játékosoknak.

Emellett visszatér az A-Life mesterséges intelligencia teljesen újraírt változata, amelynek köszönhetően a Zóna világának azon részei is élni és lélegezni fognak, amelyeket épp nem látnak a játékosok. A szimuláció során a Zóna minden részében események történnek, a hétköznapi stalkerek mellett a frakciók tagjai és a szörnyek is élik majd a hétköznapi életüket.

S.T.A.L.K.E.R. 2 Forrás: GSC Game World

A STALKER 2 non-lineáris sztorijáról egyelőre nem kívánt beszélni a fejlesztőcég, a játékosok döntéseinek rövid távú és hosszú távú következményei is lesznek. A Zónában az előző játékokban már látott és vadiúj helyszínek is helyet kaptak, a moddolására pedig a remények szerint az első naptól fogva lehetőség lesz.

S.T.A.L.K.E.R. 2 Forrás: GSC Game World

Várható kiadási dátumot nem árult el a GSC (korábban 2021-ről volt szó), ám a STALKER 2 első körben biztosan csak PC és Xbox Series X platformokra válik elérhető, a konzolos kiadása pedig azonnal bekerül az Xbox Game Pass játékbérlő szolgáltatásba.

S.T.A.L.K.E.R. 2 Forrás: GSC Game World

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!