Warezolás mentette meg Néma Bob születésnapját

jay és néma bob reboot
Kevin Smith és Jason Mewes a Jay és Néma Bob Rebootban
Vágólapra másolva!
Bemondta az unalmast az autósmozi lejátszórendszere.
Vágólapra másolva!

A filmipari szereplők a létező legritkább esetben szoktak pozitívan nyilatkozni a warezolásról, noha persze vannak olyan rendezők, színészek és egyéb figurák, akik nem kapnak reflexből dührohamot a filmkalózkodás kifejezés hallatán. Tegnap konkrétan kapóra is jött, megmentette a nézők java által a Jay és Néma Bobból ismert Kevin Smith ötvenedik születésnapját.

Kevin Smith és Jason Mewes a Jay és Néma Bob Rebootban Forrás: Saban Films

A koronavírus-járvány miatt Kevin Smith természetesen nem volt képes klasszikus bulit tartani, azonban a barátai különleges ötlettel álltak elő: a közösségi távolságtartásra alkalmas autósmoziban együtt meg kívánták nézni az általa írt és rendezett, 2019-es Jay és Néma Bob Rebootot.

Persze ami elromolhat, az el is romlik: a vetítés indításakor kiderült, hogy megadta magát az autósmozi lejátszórendszere.

Szerencsére a vendégek között volt a Jay és Néma Bob Reboot elkészítéséről a Magnum Dopus dokumentumfilmet rendezett Josh Roush is, aki letorrentezte a film kalózváltozatát, továbbá beüzemelt egy másik hangrendszert.

Így végül mégis összejött a közös mozizás, a saját filmjének illegális kópiája mentette meg Kevin Smith születésnapját.

Az ügyről beszámolt TorrentFreak tudomása szerint ez volt az első alkalom, hogy amerikai moziban warezolt filmet vetítettek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!