Innentől kezdve három nagy rendszerfrissítés jár a Samsung csúcsmobilokhoz

Vágólapra másolva!
Három generációnyi Android-frissítés mellett kötelezte el magát a Samsung, ráadásul a Galaxy S10-ig visszamenőleg.
Vágólapra másolva!

Sok érdekes dologról beszélt a legutóbbi Unpacked rendezvényén a Samsung, de csak mostanában kezdték el kiemelni a médiában, hogy a Samsung az esemény végén bejelentette: elkötelezte magát akár három generációnyi Android-frissítés mellett. Ez azt jelenti, hogy a szóban forgó mobilokhoz már nem csak három évnyi biztonsági javítás jár, de az androidos mezőny sok kritikája után három nagy Android-rendszerfrissítés is, mint a Google Pixel mobilokon.

Forrás: digitaltrends

A Galaxy Note 20, a Galaxy Tab S7 szériák és a Galaxy Z Fold 2 például Android 10-zel jelennek meg, és azt eddig is tudtuk, hogy az Android 11-et és az Android 12-t idővel megkapják. Így viszont már az Android 13 is jár ezekhez. Bár konkrét eszközlistát nem mutattak, az alsó sarokban megjegyezték a prezentáció alatt, hogy mindez a Galaxy S10-ig visszamenőleg érvényes, tehát a Galaxy S10, a Galaxy Note 10, a Galaxy S20 és a Galaxy Z Flip 5G esetében is jár a három generációnyi frissítés. A Galaxy A szériánál valószínűleg csak elvétve lehet ilyesmi, hardveres korlátok miatt.

Miért generációkról és nem évekről beszél a Samsung? A három generációnyi frissítést az adott készülék eredeti megjelenésétől számítják, tehát ha a Galaxy Note 10 az Android 9-cel jelent meg, és már megkapta az Android 10-et, akkor mostantól nem csak az Android 11, de az Android 12 is jár majd hozzá. Aki viszont most vásárolná meg, az is ugyanennyit kap, nem csak azok, akik az elsők között vették meg az adott modellt.