Komoly erő lapul a mütyür asztali PC-ben

minisforum h31g asztali számítógép pc
Minisforum H31G
Vágólapra másolva!
Megtévesztő kinézete ellenére egy belépőkategóriás gamer PC.
Vágólapra másolva!

Nincs hiány manapság az igazán kis méretű asztali számítógépekből, azonban gondot jelent, hogy a termékek jókora része meglehetősen gyenge, csak irodai jellegű használatra felelnek meg. A Minisforum gyártó megoldotta a problémát, a vadiúj H31G modellje egy körülbelül 15×15×6 centis dobozkába zárt, belépőkategóriás gamer számítógép.

Minisforum H31G Forrás: Minisforum

A termékbe kilencedik generációs, asztali számítógépes Intel Core processzorok kerülnek, a dedikált videovezérlője pedig minden esetben egy NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti, az elvárhatónak megfelelően 4GB GDDR5 videomemóriával. Nem egy klasszikus videokártyáról van szó, a laptopokban használt jellegű dizájn mellett tették le a voksukat a mérnökök, így utólag valószínűleg nem lehet erősebbre cserélni.

A szeptember 29-én esedékes piacra kerülésekor a Minisforum H31G két változatban lesz biztosan kapható:

  • Core i5-9500F + GeForce 1050 Ti + 16GB RAM + 256GB SSD (659 dollár, nettó 206 ezer forint)
  • Core i7-9700F + GeForce 1050 Ti + 16GB RAM + 256GB SSD (799 dollár, nettó 250 ezer forint)

A minigépbe összesen három háttértár kerülhet: M.2 formatervű NVMe SSD, M.2 formatervű SATA SSD, továbbá egy 2,5 hüvelykes SSD vagy HDD fogadására képes. Nem világos, hogy a gyárilag beépített SSD a három közül melyik helyet foglalja el.

A további érdekesebb specifikációk közül kiemelhető a Bluetooth 5.1 és a WiFi 6 támogatása, a microSD kártyaolvasó, továbbá a két SO-DIMM memóriafoglalat (DDR4-2666). A dupla hűtőventilátoros asztali PC külső tápegységet használ, amely körülbelül 150W leadására képes.

Portokból sem szenved hiányt a Minisforum terméke, HDMI és Mini DisplayPort videokimenetek, gigabites Ethernet, négy USB 3.0 port, fejhallgató Jack, továbbá mikrofonbemenet és vonalbemenet áll majd a tulajdonosok rendelkezésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!