Összeakadhat egyes vírusirtókkal az új Firefox

laptop notebook programozás számítógép kódolás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Plusz nyomtatási problémákról is érkeztek beszámolók.
Vágólapra másolva!

A héten kiadott Firefox 82 korrekt verziófrissítés lett, elsősorban kisebb-nagyobb teljesítménybeli fejlesztéseket hozott a böngésző. Sajnos hibajelentések alapján akad vele néhány váratlan probléma, a kellemetlenebbiknek az tűnik, hogy macOS-en és Windowson is összeakad néhány a folyamatára ráakaszkodó biztonsági szoftverrel, és már az indítása során összeomlik egy puffertúlcsordulás miatt.

A kép csak illusztráció Forrás: Tim Gouw / Pexels

Hírünk írásáig úgy tűnt, hogy a Trend Micro Deep Security Agent és a Symantec Endpoint Protection lehetnek a ludasak. Ezek üzleti szoftverek, a jelek szerint az otthoni felhasználóknál megszokott biztonsági alkalmazások nem váltanak ki összeomlást.

A Firefox 82 kettes számú furcsa problémája, hogy valamiért nem hajlandó együttműködni egyes blokknyomtatókkal: printeléskor már az előnézeti kép is üres lapot mutat, a nyomtatás gombra kattintva pedig ennek megfelelően nem kerül semmi sem a papírra.

A gondok miatt az illetékesek lassították a Firefox 82 automatikus elérhetővé tételét, de egyelőre nem világos, hogy lesz-e soron kívüli javítás a hibákra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!