Lehet, hogy a Samsung Galaxy S21 mobilokhoz sem jár majd töltő

Vágólapra másolva!
Az Apple lépése után a Samsung állítólag fontolgatja, hogy szintén kiszedi a dobozból a töltőt és a fülhallgatót.
Vágólapra másolva!

Sok szakértő figyelmeztette az embereket, hogy hiába gúnyolják az androidos gyártók az Apple-t, akárcsak a jackcsatlakozó elhagyása terén, most is követhetik a nagy riválist, és lehet, hogy sorban hagyják majd el a mobilok dobozaiból a töltőt és a fülhallgatót (persze ez az androidos táborban nehezebb dolog, hiszen sok gyártó speciális gyorstöltőkel használ a csúcsmobiloknál).

Forrás: gsmarena

Dél-koreai jelentések szerint az Apple lépését követően már a Samsung is azt fontolgatja, hogy a Galaxy S21 szériás csúcsmobilok dobozaiból kihagyja a töltőt és a fülhallgatót, csak egy USB-C-kábelt mellékel. A végső döntést állítólag még nem hozták meg erről, így várni kell. A Xiaomi korábban leszögezte, hogy semmiképp sem szedik ki a töltőt a dobozokból. Persze ha egyszer beindul a trend, a kínai óriás is meggondolhatja még magát.

Bár általában a környezet védelmével érvelnek ebben a témában, a kritikusok szerint az, hogy a legtöbb embernek nincs a fiókban kallódó USB-C-s gyorstöltője, azt eredményezi, hogy rendelnek majd egyet, aminek külön csomagolása, külön kiszállítása van, és így miközben a gyártók bevétele tovább emelkedik, a környezet védelme nem valósul meg, sőt.