Pórul járhatnak a lassú webhelyek üzemeltetői

Google, logó, iroda
A view of Google office in Chelsea New York City USA during coronavirus pandemic on April 22, 2020. The U.S. government is currently in discussions with Facebook, Google and other tech companies about the possibility of using location and movement data from Americans’ smartphones to combat coronavirus. (Photo by John Nacion/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Rá kell taposniuk a gázpedálra, különben hátrább kerülhetnek a Google-ben.
Vágólapra másolva!

Az elsőként idén tavasszal vázolt terveit megerősítve a Google közölte, hogy készen áll jövő májustól aktiválni a keresőmotorjának következő nagy rangsorolási változtatását. Jelenleg a keresője szinte kizárólag az alapján állítja össze a találatok sorrendjét, hogy mennyire találja tartalmilag relevánsnak az oldalakat, azonban a jövőben már a webhelyek felhasználói élménye is beleszámít majd a sorrendbe.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/John Nacion

Alapvetően három újabb faktort vezet be a Google jövőre: az oldalak betöltési ideje, a felületük válaszkészsége, továbbá a vizuális stabilitásuk számít majd bele a találati oldalakon kapott helyükbe. A vizuális stabilitás alatt azt kell érteni, hogy mennyire változik a weblapok elrendezése a böngészésük során, például a vizuális elemek vagy reklámok betöltése miatt ugrálnak-e a görgetésük közben.

A mostani fejlesztések pozitívnak tűnnek az internetezők számára, hiszen rákényszeríthetik a fejlesztőket a webhelyek letöltési méretének csökkentésére (ezzel rengeteg mobilnetes adatforgalmat megspórolva a látogatóiknak), továbbá a oldalaik általános felhasználói élményének a javítására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!