Legyőzte a Microsoft Edge a Firefoxot

laptopozás, laptop, illusztráció, tanulás, egyetem, munka, nő
Vágólapra másolva!
Magyarországon még tartja magát a Mozilla böngészője.
Vágólapra másolva!

Nem büszkélkedett az elmúlt években a böngészőpiaci részesedésével a Mozilla, ennek nagyon egyszerű oka pedig az, hogy nemzetközi szinten a Firefox használata emberemlékezet óta csökkenőben van. Mostanra odáig fajult a helyzet, hogy megkérdőjelezhetővé vált a puszta relevanciája is, a NetMarketShare utoljára publikált adatai szerint már a Microsoft Edge-et is többen használják.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Az októberi mérések alapján a számítógépes böngészők globális piacán 69,53 százalékos résszel fölényesen vezetett a Chrome, míg a második helyet 9,71%-kal csendben megszerezte a Microsoft Edge. A Firefox már csak a harmadik helyre jött be a 7,15 százalékával, a Safari pedig 3,92%-kal hozta a szokásos formáját.

A régebbi motorosak talán emlékeznek rá, hogy hazánk annak idején a Firefox egyik fellegvára volt, így talán nem meglepő módon itthon jobb helyzetben van a böngésző, noha alaposan megtiporta a Chrome. A GemiusRanking szerint októberben a Chrome részesedése 64,23 százalék volt, a Firefox 22,89 százalékot tudott hozni, a harmadik helyre bejött Microsoft Edge pedig 5,81%-on állt. A Safari 3,56% részesedéssel rendelkezik, ami meglepően hasonló a nemzetközi átlaghoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!