Európa elsőszámú mobilgyártója akar lenni a Xiaomi

Vágólapra másolva!
5000 új mérnököt toboroznak, és egy forradalmi mobilos kamera prototípusát is bemutatták.
Vágólapra másolva!

Nyílt titok, hogy a Xiaomi a Huawei helyére pályázik, és miközben a Huawei elindult lefelé az eladásokat tekintve, addig a Xiaomi népszerűsége az egekbe ugrott Európában. Ráadásul a Xiaomi nemrég már az Apple-t is megelőzte eladások terén. A cég a saját fejlesztői konferenciáján a napokban további nagyszabású terveket is vázolt.

Forrás: xiaomi

Előálltak egy forradalmi mobilos kamera prototípusával, ami egy mechanikus telefotós kamera, és képes kiemelkedni a készülék hátlapjából. A lencse állítólag 300 százalékkal több fényt gyűjt az átlagosnál, így sokkal jobb képek készíthetőek, kevés fény mellett is. A stabilizáció is fejlettebb, és a képélesség is nő 20 százalékkal. Az új kamera makrók és távoli fotók készítésére egyaránt alkalmas, így meg is szűnhetnek a 3-4-5-hátlapi kamerás mobilok, mert elég lenne egyetlen kamera ezek helyett. A fejlesztés az utolsó fázisban van, így hamarosan kész termékben debütálhat ez a kamera.

A Xiaomi ezzel egyszerre 5000 új mérnököt toboroz a kutatás-fejlesztésekhez, és szándékai szerint néhány éven belül Európa legnagyobb okostelefon-gyártójává válna.