Nem árt a botrány a Cyberpunk 2077 eladásainak

cd projekt cyberpunk 2077 videojáték
Cyberpunk 2077
Vágólapra másolva!
Több millió példányt vásároltak belőle az első tíz napban.
Vágólapra másolva!

Kétség sem férhet hozzá, hogy a váratlan gigasiker Among Us mellett a Cyberpunk 2077 az év másik legemlékezetesebb játéka, de sajnos nem csak a megfelelő okokból. A The Witcher szériát jegyző CD Projekt RED nyílt világú címe iránt akkor volt az érdeklődés, hogy nyolcmillió példány fogyott belőle előrendelésben, a bő felük ráadásul számítógépes kópia volt, ami előrendelési rekordot jelent. Ezzel a játék már a piacra kerülése előtt visszahozta a teljes fejlesztési és reklámozási költségét.

Cyberpunk 2077 Forrás: CD Projekt RED

Sajnos a december 10-i megjelenésekor jött a sokk: az előző napon elérhetővé vált, a játékot alapvetően nagyon dícsért teszteknek megfelelően valóban irtózatosan bugos a termék, ráadásul a lengyel fejlesztőcég eltitkolta, hogy a PlayStation 4 és az Xbox One alapkonzolokon futó verziói mennyire súlyos teljesítménybeli gondokkal küzdenek. Emiatt végül még a PlayStation Store-ból is törölték, átmenetileg nem vásárolható meg digitális formában a Sony egyetlen konzoljára sem.

A problémák miatt kitört parádé persze nem tett jót a CD Projekt részvényárfolyamának, azonban a vállalat most talált módot a befektetők lenyugtatására: a közleménye szerint minden botrány ellenére a kiadását követő tíz napban 13 millió példány fogyott a játékból.

Ebben benne vannak az előrendelések és a pénzvisszatérítések is, azaz ténylegesen ennyi kópia van belőle a játékosoknál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!