Nyolcmillió fogyott elővételben a Cyberpunkból

cd projekt red cyberpunk 2077 videojáték
Cyberpunk 2077
Vágólapra másolva!
A vevők többsége számítógépes, drámai rekordot állított be a Steamen.
Vágólapra másolva!

Mindig is nyilvánvaló volt, hogy a CD Projekt legújabb játéka lesz az év egyik legnagyobb durranása, ám a kiadását követően kezd csak igazán kikristályosodni, hogy mennyire megdöbbentő volt a Cyberpunk 2077 iránti érdeklődés. A fejlesztőcég elárulta, hogy előrendelésben 8 millió kópia fogyott az akció-szerepjátékból, ebből 4,72 millió darab számítógépes, 3,28 millió darab pedig konzolos verzió volt.

Cyberpunk 2077 Forrás: CD Projekt RED

Ezek után talán nem meglepő, hogy az egyjátékos termékek között abszolút rekordot döntött a szimultán játszó gamerek számában a Steamen: az eddigi csúcsponton 1 milliónál is több gamer játszott vele egyszerre, ezzel drámaian lepipálva a korábbi csúcstartó Fallout 4 körülbelül félmilliós értékét. Ez ráadásul nem a teljes kép, hiszen PC-s a digitális kiadásai a GOG-on és az Epic Games Store-ban is megvehetőek, a bolti dobozos kópiáiban pedig GOG-os termékkulcs található, nem steames.

Végül a számítógépeknél maradva kapott egy frissítést a Steam linuxos kompatibilitási rétege, a beszámolók alapján AMD Radeon videokártyákon a MESA meghajtóval az alternatív operációs rendszeren is játszható a játék, bár valamilyen oknál fogva nem jelennek meg a karakterei fejei. Ez nehezen róható fel a Cyberpunknak, hiszen hivatalosan nem támogatja a Linuxot, és eddig szó sem volt arról, hogy bármilyen úton-módon játszható lehet rajta.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!