Az idei lehet az utolsó konzolháború

microsoft xbox series x project scarlett játékkonzol videojáték
Xbox Series X
Vágólapra másolva!
Phil Spencer szerint a felhőbe költözik a csatatér.
Vágólapra másolva!

A felhő alapú játékstreamelő szolgáltatások a kezdeti kudarcok után egyre életképesebbnek tűnnek, azonban még így is sokakat meglephet Phil Spencer néhány nappal ezelőtti nyilatkozata. Az Xbox-üzletág első embere a Protocolnak elmondta, hogy a játékiparban a Microsoft már nem a Sonyt és a Nintendót tartja a nagy ellenfeleinek, hanem az Amazont és a Google-t.

Xbox Series X Forrás: Microsoft

Phil Spencer szerint jelenleg alapjaiban alakul át a játékpiac, a jövőben a felhőbe költözik a csatatér. Meglátása alapján a Sony és a Nintendo ezen a téren óriási lemaradásban vannak, hiszen nem rendelkeznek olyan infrastruktúrával, amelyekkel ringbe szállhatnának a Microsoft Azure-ral, vagy épp a Google és az Amazon rivális felhőszolgáltatásaival.

Spencer leszögezte, hogy ezzel nem inzultálni kívánja az általa nagy tiszteletben tartott Sonyt és Nintendót. Egyszerűen csak megváltoztak a prioritások, jelen pillanatban nem kíván például valamiféle formátumháborút vívni a régi ellenfelekkel, miközben az Amazon és a Google azon dolgoznak, hogy miként tudnának 7 milliárd embert felhőből streamelt videojátékok elé ültetni,

és irrelevánssá tenni mindhármukat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!