Kipróbáltuk a világ legerősebb telefonját

2020.02.23. 19:57

Ott voltunk a bemutatón, egy pillanatra meg is tapogattuk, úgy hogy nagyon vártuk, hogy hosszabb teszten is kipróbálhassuk a Samsung csúcstelefonját, a Galaxy S20 Ultra fantázianevű terméket. A készülék pedig igen-igen hamar eljutott tesztlaborunkba, lássuk, hogy mit tud ma felmutatni telefonos piac királya!

Külső: semmi extra

Nagyon úgy tűnik, hogy a hagyományos telefonok dizájnjánál elértük a plafont, és most leginkább a hajtogatással próbálnak valami újat mutatni a gyártók. A Samsung Galaxy S20 Ultra ugyanis meglehetősen szokványosan fest, azaz úgy, mint a legtöbb mai csúcsmodell.

A Samsung Galaxy S20 termékcsalád, a jobb oldali, szürke színű modellt próbáltuk ki mostForrás: Samsung

A kávák ultravékonyak, a kijelzőt borító üveg finoman omlik rá a fém készülékházra, a kameraszigetet pedig rendkívül látványos módon a képernyőbe vágták, de hát mindezt már láttuk korábban, akár a gyártó más modelljeinél is. Itt kell megemlítenünk azt is, hogy a 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozót a mai trendeknek megfelelően sajnos lespórolták róla. Persze USB-s fejhallgatót rá lehet dugni, vagy egy adapterrel a hagyományos füleseket is, de ez akkor is teljesen felesleges kompromisszumok megkötésére kényszeríti a felhasználókat.

Képminőség: etalon

Maga a termék egyébként irgalmatlan nagy, 17 centiméter hosszú, 7,6 centiméter széles, szóval impozáns méretekkel bír. De mivel a keret ultravékony, ezért a frontfelület majd 90 százalékát a 6,9 inches kijelző tölti ki. A képernyő felbontása 1440 x 3200 képpontos, ami elképesztő részletességet garantál. A modell természetesen egyedi pixelvezérlésű OLED technológiára épül, aminek köszönhetően a színek szépek, belülről ragyognak, a feketére még a pokolban is elismerően csettintenének, a kontraszt végtelen, elmosódás nincs, fátyolosság se, a látványvilág egyszerűen pazar!

Samsung Galaxy S20 UltraForrás: Origo

A mozgásmegjelenítés hibátlan, akadozás, szaggatás, utánhúzás nem tapasztalható, és a betekintési szög is remek, azaz akkor sem kezdenek torzulni a színek, ha valaki oldalról nézi a képernyőt.
A kijelző maximális képfrissítési rátája 120 Hz, ami jelenleg a legjobb érték az iparágban, és ez a játékosok számára lehet fontos, hiszen az ilyen alkalmazásokkal lehet kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket. Ez ugyanis azt eredményezheti, hogy egyrészt folyamatosabbnak tűnik a mozgás, másrészt pedig hamarabb látjuk meg az egyes képi információkat, mindez pedig adott esetben akár a győzelmet is jelentheti.

Erőmű a zsebben

Nagyon komoly hardvert pakoltak az S20 Ultrába, hiszen 

a 8 magos Exynos processzor a 12 GB RAM és a Mali-G77 GPU társaságában elképesztő teljesítmény leadásásra képes. 

Erre egyébként szükség is van, hiszen a masina már lehetővé teszi 8K és szuperlassítású videók elkészítését is, ezek feldolgozásához pedig kell a kraft. Mint ahogy a csúcsgrafikás játékok, vagy az extrémen nagy felbontású videók problémamentes futtatásához is, szóval nem felesleges erőfitogtatásról van szó, tényleg van értelme az erős vasnak. Az AnTuTu nevű, teljesítmény mérésére szolgáló, úgynevezett benchmark tesztprogramon 515 000 pontot ért el, amivel jelenleg ebben a versenyszámban az első a világon! Szóval abban a pillanatban, amikor a tesztet készítettük ennél erősebb mobil nem volt a Földön.

Használat közben

A masina támogatja az új 5G mobil technológia használatát, ami minden korábbinál gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé. Android 10 operációs rendszerre épülő saját kezelőfelület fut rajta, amelynek szerves részét képezik az előzetesen telepített, extra szolgáltatások. Ilyen például a Bixby Routines, amivel automatizálhatunk egy csomó folyamatot, vagy a Quick Share, amivel megoszthatjuk egyszerűen az általunk hallgatott zeneszámokat. A hűtőrendszert hibátlanul megtervezték, ugyanis melegedést egyáltalán nem tapasztaltunk, még akkor sem, mikor maximális fordulatszámon pörgött a hardver.

Sokoldalú használatot biztosító, elképesztő kamerarendszerrel látták elForrás: Origo

5000 mAh akkumulátorral látták el, ami ma kiemelkedő kapacitásnak minősül ebben a termékcsoportban. Mindez pedig az üzemidőn is meglátszik, hiszen az óriási felbontású képernyő és a bivalyerős hardver ellenére ez elérheti használattól függően a 12-15 órát is közepes fényerő mellett, ami remek érték. A beépített hangszóró nem valami nagy szám, de ez gyakorlatilag minden telefonról elmondható. A hangerő kellően nagy, viszont a mély hangok hiánya miatt a megszólalás kicsit aránytalan és steril. Fejhallgatóval viszont már sokkal jobb az élmény, ilyenkor akár a mai méregdrága hordozható zenelejátszókkal is képes felvenni a versenyt hangminőség tekintetében.

Elképesztő fotók és videók

Az uralkodó trendeknek megfelelően igen komplex hátlapi kamerarendszerrel látták el, ami rendkívül sokoldalú használatot szavatol. Készíthetünk akár 108 megapixeles, ultraszéles látószögű, elmosódott hátterű, nagyított vagy akár szelfi fotókat is. Ráadásul a képminőség nemcsak nappal, hanem éjszaka, esetleg kevés fénynél is remek!

Kattintson a képre, és megmutatjuk, milyen fotókat készít a Samsung csúcstelefonja!Forrás: Origo

A videós tulajdonságai is igen figyelemre méltóak, hiszen a 4K/60p (másodpercenkénti 60 képkocka mód, ami a gyors mozgásoknál nagyon jól jön) mód mellett már kiválasztható a 8K felbontás is! Bizonyám, extrémen nagy felbontású videókat készíthetünk már egy mobiltelefonnal! Elképesztő, hogy hol tart a világ. A beépített stabilizátor pedig a hab a tortán, hiszen ez kiküszöböli a kéz remegéséből, vagy a mozgásból fakadó anomáliákat, és olyan lesz a végeredmény, mintha egy állványon lenne a masina.

A világ talán legjobb telefonja

A Samsung Galaxy S20 Ultra teljesítménye és a kijelzője fantasztikus, a kamerarendszer elképesztő minőségű anyagok elkészítését teszi lehetővé, és még jól is néz ki. Egy baj van csak vele, ez pedig az ára. Közel félmillió forintot kell érte letenni az asztalra, hiszen 470 000 forintba kerül kártyafüggetlen konstrukcióban. Ez pedig egy autóért bagatell összeg, de hát egy telefonról beszélünk, egy mobilért ez elég sok pénz, még akkor is, ha a tudása indokolja ezt az összeget. Annak viszont, akinek az ár nem számít, egyszerűen csak az erő és a tudás, annak mindenképpen ajánljuk ezt a telefont!

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!