Nagyvonalú a GOG új pénzvisszafizetési rendszere

The Witcher 3: Wild Hunt
Vágólapra másolva!
A vásárlás utáni harminc napban el lehet állni a vételtől.
Vágólapra másolva!

A pénzvisszatérítések biztosítása nem feltétlenül rossz a szoftvereket digitálisan áruló boltok számára, hiszen a lehetőség védőhálót jelent az ügyfelek számára, így azokat könnyebb meggyőzni a termékek megvásárlásáról. Ráadásul a vevők java soha vagy nagyon ritkán fogja igénybe venni a lehetőséget, csak egy kis táboruk próbál rosszindulatúan visszaélni vele.

The Witcher 3: Wild Hunt Forrás: CD Projekt

A CD Projekt tulajdonában lévő GOG digitális játékáruház a pénzvisszatérítések kapcsán eddig szigorú volt, például a gamerek nem kérhették vissza pusztán azért a pénzüket, mert nem tetszett nekik a megvett játék. A bolt most hátraarcot végrehajtva az egyik legnagyvonalúbb szereplővé vált: innentől kezdve a vásárlást követő 30 napon belül bárki visszaigényelheti a pénzét, és csak akkor kötelező megindokolnia a visszatérítési kérését, amennyiben az ügyfélszolgálat erre felszólítja.

A visszaélések megelőzése érdekében a GOG munkatársai minden egyes kérelmet egyedileg bírálnak el, és amennyiben felmerül a gyanú, hogy egy vásárló rosszindulatúan viselkedik, akkor megtagadják a visszafizetést.

A GOG aránylag szerencsés helyzetben van, hiszen a riválisaival ellentétben másolásvédelem nélkül árulja a játékokat: akik nem gondolják komolyan a fizetést, azok könnyedén lekalózkodhatják a termékeket, így várhatóan nem fognak számottevő problémát jelenteni a rendszerrel visszaélni próbálók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!