Vacsorára eszi majd a régi játékokat a PlayStation 5

uncharted 4 sony playstation 4 videojáték naughty dog
Uncharted 4: A Thief's End
Vágólapra másolva!
Kisebb zavart okozott a múlt heti bejelentés egyik mondata.
Vágólapra másolva!

Nagyon régóta hivatalosan is tudjuk, hogy az Xbox Series X és a PlayStation 5 konzolok ideális esetben teljesen, rosszabb esetben majdnem száz százalékban visszafelé kompatibilisek lesznek az elődjeikre készült szoftverekkel, így már a kiadásuk napján kegyetlen mennyiségű játék lesz elérhető rajtuk.

A kép csak illusztráció (Uncharted 4: A Thief's End) Forrás: Naughty Dog

Ettől függetlenül a Sonynak a múlt héten sikerült némi zavart okoznia a PlayStation 5 specifikációinak bejelentésekor: Mark Cerny vezető hardvertervező azt mondta, hogy az új konzolon már a megjelenés napján elérhető lesz a PS4-en legtöbbet játszott TOP100 cím szinte mindegyike.

Ebből sokan azt a következtetést vonták le, hogy a forgalmazásának kezdőnapján a PlayStation 5 száznál kevesebb PS4-es játékkal lesz csak kompatibilis.

A Sony közölte, hogy ez nem igaz, előreláthatóan és alsó hangon több száz játékkal tudnak majd az első naptól fogva szórakozni a gamerek, idővel pedig a PS4 négyezernél is több játékot számláló repertoárjának oroszlánrésze játszható lesz új konzolon.

A cég egyenként teszteli a játékokat, hogy meggyőződjön az új konzollal való kompatibilitásukról. Egyes címek esetében a fejlesztőknek módosításokat kell végrehajtaniuk az új hardveren való megfelelő működés érdekében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!