A TSMC túléli, ha nem dolgozhat többé együtt a Huawei-jel

Vágólapra másolva!
A TSMC azt mondja, nem kerül bajba akkor sem, ha az amerikai korlátozások miatt kiesik a megrendelői közül a Huawei.
Vágólapra másolva!

A tajvani TSMC nemrég erősítette meg, hogy amennyiben az amerikai kereskedelmi korlátozások miatt tényleg kiesik az ügyfelei közül a Huawei, akkor sem érinti mindez jelentősen a működését. Mark Liu elnök azt reméli, hogy minderre nem kerül sor, de ha mégis, akkor a Huawei chipgyártó üzletágát, a HiSilicont gyorsan ki tudják váltani a megrendelők listáján.

Forrás: techradar

Elemzői becslések szerint a TSMC bevételének 60 százaléka amerikai cégektől származik, és csak 20 százalék ered Kínából. Azt Liu szerint nehéz megjósolni, hogy egy esetleges rést mennyire gyorsan lehet befoltozni, de találnak majd megoldást, és lépéseként oldják meg a kihívásokat.

A TSMC 12 milliárd dollárt szeretne amerikai gyárakba és fejlesztésekbe fektetni, de a bejelentés után derült ki, hogy speciális licencre lesz szüksége, ha olyan céggel akar dolgozni, amely az amerikai tiltólistára került. A megbeszélések jelenleg is zajlanak erről és az esetleges kedvezményekről, gyártás Amerikába költöztetéséről. A TSMC fő partnerei azonban továbbra is az amerikai Apple és Qualcomm maradnak.