Bukás az új Firefox for Android

mobilozás, mobil, telefon, mobiltelefon, illusztráció, férfi
Vágólapra másolva!
Záporoznak az egycsillagos értékelések Play Áruházban.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben a Mozilla megkezdte a teljesen megújult androidos böngészőjének hullámokban való kiadását a Play Áruházon keresztül, a jelek szerint ez mostanra globálisan leváltotta a régit. Az új Firefox legfőbb előnyei közül a nagyobb sebességet és a magánszféra jobb védelmét emelte ki a Mozilla.

Firefox for Android 79 béta (a címsáv visszahelyezhető felülre) Forrás: Origo

A Play Áruházban az elmúlt napokban hagyott értékelések alapján meglehetősen katasztrofális a böngésző fogadtatása: egyeseknél rendszeresen összeomlik, mások a bővítmények limitált támogatása vagy egyes opciók hiánya miatt akadtak ki rá, de többség a grafikus felületet és a kezelhetőséget kritizálja.

Óriási az értékelők polarizáltsága: egycsillagos vagy ötcsillagos értékeléseket hagynak, a kettő közti pontszámokat nagyítóval kell keresni.

Specifikusan a magyar felhasználók eddig szinte kivétel egy csillagot adtak rá.

Személyes tapasztalataink alapján az új Firefox csak minimálisan gyorsabb a réginél, kezelhetőség tekintetében aránylag kevés gyakorlati változás történt, a néhány elérhető bővítmény pedig közel ugyanolyan látványosan lelassítják, mint amikor a régibe a számítógépes kiadáshoz készülteket lehetett telepíteni.

Akárhány csillagosnak is ítéli valaki az új Firefoxot, annyi biztos, hogy nem hozta meg a Mozilla által remélt áttörést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!