Bármely kocsiba jöhet a vezeték nélküli Android Auto

aawireless android auto
AAWireless
Vágólapra másolva!
Csak be kell dugni az USB portba a kábelmentesítő kütyüt.
Vágólapra másolva!

Mostanra az új autók gyári infotainment rendszerei mellett a régi kocsikba utólag beépíthető fejegységek is széles körben támogatják az Android Auto rendszert. Viszont feltehetően spórolási okból rutinszerűen csak vezetékes kapcsolattal működnek, így a például navigálni vagy zenét hallgatni kívánó autózóknak USB kábellel kell összekötniük a kocsijuk szórakoztató rendszerét és a mobiljukat.

AAWireless Forrás: Emil Borconi-Szedressy / YouTube

A problémát most egy apró kütyü oldhatja meg, az Indiegogo közösségi finanszírozós portálon gyorsan nagy sikert aratott AAWireless kiegészítővel bármely az Android Autót támogató, gyári vagy utólag beépített infotainment rendszerhez hozzá lehet vezeték nélkül párosítani az Android 9 Pie és újabb rendszerű mobilokat.

A kütyüt csak be kell dugni a kocsi multimédiás egységének az USB portjába, majd az első beállítást követően az autóba ülve automatikusan, wifin keresztül összepárosul az infotainment rendszer és a telefon.

Az AAWireless egyelőre prototípus fázisban van, a végső terméket kisebbnek és elegánsabbnak szánják a tervezők, mint a képeken és videókban mutogatott verziót. Ha minden jól megy, akkor az indiegogós támogatók 2021 februárjában kaphatják meg az 55 dolláros kütyüiket, röviddel később pedig 65 dollárért válhat általánosan elérhetővé a kiegészítő.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!