Nem lesz boltban kapható az első napon a PS5

sony playstation 5 ps5 dualsense gamepad játékvezérlő kontroller
Sony PlayStation 5 DualSense gamepad
Vágólapra másolva!
A belső tárhelyét bővíteni kívánóknak is türelmet kell gyakorolniuk.
Vágólapra másolva!

Formabontó lesz a PlayStation 5 november közepén (hazánkban november 19-én) esedékes rajtja, a Sony állítása szerint ugyanis nem lehet majd az első napon üzletekben megvásárolni az új generációs konzolját. Ennek oka a koronavírus-járvány, a vállalat egészségügyi okból nem szeretne boltok előtt várakozó, ne adj' isten sátrazó tömegeket látni.

Sony PlayStation 5 DualSense gamepad Forrás: Sony

Ennek megfelelően az első napon kizárólag online lesz megvásárolható a PlayStation 5, a bolti átvételt választott előrendelőknek pedig időpontot kell kérniük a megfelelő üzlettől, hogy mikor ugorhatnak be az új generációs konzoljukért. A döntés indoklása érthető és racionális, de jó eséllyel nem teljesen mentes a mögöttes szándéktól: benne lehet az ügyben, hogy az erősen limitált készletek miatt a Sony nem szeretne a boltokból üres kézzel távozó gamereket látni.

Az üres kezeknél tartva a Sony ezzel párhuzamosan megerősítette, hogy a PlayStation 5 beépített háttértárát szupergyors SSD-vel bővíteni kívánóknak türelmet kell gyakorolniuk, egy ideig nem lehet majd kompatibilis modellt kapni. Ráadásul a cég konkrétan letiltotta a burkolat eltávolításával elérhető M.2 foglalatot, azaz nem történik majd semmi, ha valaki próba szerencse alapon mégis megpróbálna betenni egy másodlagos SSD-t a PlayStation 5-be.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!