Ilyen kamerákat kaphat a Samsung Galaxy S21 Ultra

Vágólapra másolva!
A 3x-os zoomkamera mellé egy 10x-es nagyítású periszkópkamerát is építenek.
Vágólapra másolva!

Nyílt titok, hogy január 14-én mutatja be a Samsung a Galaxy S21 szériás mobiljait, ezek közül a csúcsot pedig a Galaxy S21 Ultra jelenti majd, a sorozatban egyedüli üveg hátlapos és lekerekített kijelzős modellként.

Ice Universe jóvoltából most kiderült, hogy a Galaxy S21 Ultra hátlapjára egyenesen öt kamera kerül majd, pedig a normál és a pluszos változaton csak három lesz.

Forrás: letsgodigital

Az Ultránál a 108 megapixeles kamera már harmadik-generációs ISOCELL HM3 szenzort kap, és 12 megapixeles fotókat készít, 0,8 mikrométeres képpontokkal. A Super PD autofókusz mellett 12 százalékkal jobb fényérzékenység jellemzi majd a HM1 szenzorhoz képest.

A fő kamera 3x-os nagyításig veszteségmentes zoomolást tesz lehetővé, de lesz egy 10 megapixeles, 3x-os zoomkamera is, dual pixel AF-fel és 1,22 mikométeres képpontmérettel. 10x-es nagyításig az előző két kamera adatait használja a rendszer, 10x-es értéknél pedig bekapcsol majd a 10 megapixeles, 10x-es nagyítású periszkópkamera.

A negyedik egy 12 megapixeles, ultraszéles kamera lesz Sony IMX563 szenzorral, és ezen felül kerül a hátlapra egy lézeres autofókusz-egység is, mint ötödik elem (a ToF kamera helyett).