Lecsapódhat a pára az Apple fejhallgatójában

apple airpods max
Lecsapódhat a pára az AirPods Maxban
Vágólapra másolva!
Egyelőre nyitott kérdés, hogy károsíthatja-e a hangszórókat.
Vágólapra másolva!

Váratlan gondról kezdtek panaszkodni a decemberben piacra került AirPods Max egyes tulajdonosai, állításuk szerint bizonyos körülmények között páralecsapódás jöhet létre a fejhallgató kagylóiban. Az egyik érintettnek ez úgy tűnt fel, hogy nem működött megfelelően a fejre való felrakás érzékelése, mire eltávolította a fülpárnákat, akkor szembesült a lenti képeken megcsodálható látvánnyal.

Lecsapódhat a pára az AirPods Maxban Forrás: Donald Filimon / Twitter

A panaszos állítása szerint csak az asztalánál ülve viselte az eszközt, ilyen körülmények között senki sem számítana páralecsapódásra. Egy másik társa egy 40 perces séta, továbbá egy másfél órás film megtekintése után is tapasztalta a jelenséget.

Hírünk írásáig az Apple nem reagált a jelenségre, azonban a tippek szerint a fejhallgató alumínium háza állhat a jelenség hátterében: a viselő testhőmérséklete felmelegíti a kagylóban lévő levegőt, miközben az alumínium ház környezeti hőmérsékleten marad, így megfelelő relatív páratartalom és hőmérsékletbeli különbség esetén kicsapódhat a füles belsejében a pára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!