Apró és akkus az Asus új projektora

asus zenbeam latte l1 projektor
Asus ZenBeam Latte L1
Vágólapra másolva!
A gyártó szerint akár három méter átlójú képet is képes kivetíteni.
Vágólapra másolva!

Tovább bővíti a rétegtermék projektorainak körét az Asus, a ZenBeam Latte L1 modell mögött álló elképzelés, hogy a segítségével bárhol elérhetővé tehető egy rögtönzött kijelző. A műanyag helyett szövet borítást kapott termékbe 6000 mAh-es akku került, amely a csökkentett fényerejű Eco módban három órán keresztül képes meghajtani a projektort. Természetesen beépített hangszóró is található a termékben, amely 10W teljesítmény leadására képes.

Asus ZenBeam Latte L1 Forrás: Asus

Az Asus állítása szerint az 1280×720 pixel felbontású és 300 lumen fényerejű kütyüvel akár 120 hüvelykes, azaz 3 méteres kép is vetíthető. Viszont ez erősen elméleti lehetőségnek tűnik annak fényében, hogy a faltól egy méterre elhelyezve 40"-es, két méterre pedig 80"-es képet tud adni, a 120"-es képhez már 3 méteres távolságra van szükség. A limitált fényerő miatt jó esély van rá, hogy csak a két kisebb átlót lesz érdemes használni, a legnagyobb képnél még kevés környezeti fény mellett is zavaróan haloványnak bizonyulhat a falra vetített kép.

A ZenBeam Latte L1 vezeték nélkül és HDMI kábelen keresztül képes jelet fogadni, Android operációs rendszer fut rajta, ám a szokásos Google Play Áruház helyett az Aptoide alternatív programboltból lehet rá alkalmazásokat telepíteni. Végül érdekes, hogy hordozható hangszóró módban is használható a projektor, ilyenkor az akku maximum 12 óra lejátszást tesz lehetővé, Bluetooth segítségével boronálható össze a mobilokkal.

Nem világos, hogy a kivetítő mikortól és mennyiért lesz elérhető Európában, első körben az idei második negyedévben csak az Egyesült Államokban kerül piacra, ott 399 dollárt (nettó 119 ezer forintot) kér majd érte az Asus.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!