Óriásit zuhant a Cyberpunk 2077 népszerűsége

cd projekt red cyberpunk 2077 videojáték
Cyberpunk 2077
Vágólapra másolva!
Négy hét alatt elveszítette az aktív játékosok javát a Steamen.
Vágólapra másolva!

Ha minden jól megy, akkor márciusig két nagyon fontos patch is érkezik a december közepi kiadása óta botrányt botrányra halmozó Cyberpunk 2077-hez, amelyek a CD Projekt ígérete szerint konzolokon és számítógépeken is óriási minőségbeli előrelépéseket hoznak majd. A technikai problémái ellenére a játék nagyon erős rajtot vett, már az előrendelési fázisban visszahozta a komplett fejlesztési és reklámozási költségét, egy ponton pedig rekordot döntve szimultán 1 millióan játszottak a Steamen árult változatával.

Cyberpunk 2077 Forrás: CD Projekt

Négy hét alatt óriásit változott a helyzet, a GitHyp által rögzített statisztikák szerint mostanra olyan 150 ezerre esett vissza a vele egy időben játszók számának napi csúcsértéke. Ezzel továbbra is a Steam ötödik legnépszerűbb játékáról van szó a Counter-Strike: Global Offensive (bő 1 millió játékos), a DOTA 2 (634 ezer játékos), a PUBG (416 ezer játékos), továbbá az örökzöld GTA V (158 ezer játékos) mögött, ám a drámai visszaesés váratlan a kezdeti lelkesedés után.

További kontextusként a The Witcher 3: Wild Hunt a kiadása után három hónappal jutott el odáig, hogy arányaiban ekkorát csökkenjen a vele játszók számának napi csúcsa; jelenleg közel 36 ezer környékén van a napi maximuma, amivel a 24. legnépszerűbb játék a Steamen.

A Cyberpunk 2077 visszaesése mögött jó eséllyel több nagy tényező is áll: egyesek talán a hibái miatt egyelőre félretették, mások még nem merik vagy képesek megvásárolni, sokan pedig máris végigjátszották az ünnepek alatt. Meghökkentően sok olyan felhasználói értékelés olvasható róla a Steamen, amelyet 30-170 óra játékban töltött idővel rendelkező gamerek írtak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!