Méteres távolságból töltené a mobilokat a Xiaomi

xiaomi mi air charge vezeték nélküli töltés
Több méteres távolságból is képes tölteni a mobileszközöket a Mi Air Charge
Vágólapra másolva!
A szobába lépve maguktól tölteni kezdhetnek az okoskütyük
Vágólapra másolva!

Jövőbe tekintő fejlesztéssel állt elő a Xiaomi, állítása szerint a Mi Air Charge technológiája segítségével több méteres távolságból is tölthetőek az okostelefonok és egyéb kütyük akkumulátorai. A vállalat szerint a bázisállomásával szimultán több eszköz is ellátható árammal, a töltőállomás és az eszközök közé beékelődő tárgyak nem feltétlenül csökkentik a hatékonyságot, a maximum teljesítmény pedig 5W. További érdekesség, hogy a Mi Air Charge antennákkal célirányosan küldi a töltést az eszközök irányába, nem valamiféle általános erőteret teret hoz létre, aminek a sugarában tölthetőek az eszközök.

A Xiaomi által bemutatott koncepció nem új, egyes vállalatok már évek óta állítják, hogy rendelkeznek ilyen technológiával, azonban a fogyasztói piacon semmilyen úton-módon sem váltak elérhetővé a termékeik. A Xiaomi is nagyon óvatos: idén garantáltan nem kerül piacra a Mi Air Charge töltőállomás és az első kompatibilis mobil, és arról sem kívánt spekulálni, hogy mikor történhet meg a bevezetésük.

Ettől függetlenül a Xiaomi az elmúlt években folyamatosan a mezőny élbolyában volt a vezetékes és vezeték nélküli töltési technológiák fejlesztése és piacra dobása terén, így a szokásosnál talán valamelyest több esély van rá, hogy pár éven tényleg lesz valami az újdonságából.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!