Meghackelték és zsarolják a CD Projektet

cd projekt cyberpunk 2077 videojáték
Cyberpunk 2077
Vágólapra másolva!
Többek közt a The Witcher 3 és a Cyberpunk 2077 forráskódjait is ellophatták.
Vágólapra másolva!

Az ág is húzza a lengyel CD Projektet, a decemberben kiadott Cyberpunk 2077-hez jelenleg a második kritikus fontosságú javítást fejlesztő vállalat egy célzott kibertámadás áldozata lett. A tájékoztatás szerint a hackerek nem tisztázott módon bejutottak a belső hálózatába, majd több számítógépére is zsarolóvírust telepítettek.

Cyberpunk 2077 Forrás: CD Projekt RED

Ezen túlmenően a hackerek azt állítják, hogy óriási mennyiségű könyveléssel, jogi ügyekkel, emberi erőforrásokkal, befektetői kapcsolattartással és egyebekkel kapcsolatos információt is kiloptak a vállalattól, plusz meglovasították a Cyberpunk 2077, a The Witcher 3, a Gwent, továbbá a The Witcher 3 egy kiadatlan verziójának a forráskódját.

A támadók 48 órát adtak a cégnek, hogy felvegye velük a kapcsolatot a váltságdíj kapcsán, különben elkezdik nyilvánosságra hozni a meglovasított információkat.

A CD Projekt szerint ügyféladatok nem szivároghattak ki az incidens során, és biztonsági mentésekből minden érintett számítógépét képes visszaállítani. A vállalat felvette a kapcsolatot a megfelelő hatóságokkal és a potenciálisan érintett partnerekkel, viszont a bűnözőkkel nem hajlandó tárgyalni.

Az utóbbi miatt elképzelhető, hogy hamarosan üzleti titoknak minősülő információk kerülnek majd nyilvánosságra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!