Frissítéssel javít USB-s gondokat az AMD

amd ryzen 3600 processzor cpu
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Az 500-szériás chipsetű alaplapok használata esetén történhetnek bosszantó malőrök.
Vágólapra másolva!

Bő két héttel ezelőtt az AMD hibakeresésében kérte a reddites közönség segítségét. A szokatlan helyzet oka, hogy USB portokkal kapcsolatos hibajelentéseket kapott az 500-szériás chipseteivel szerelt alaplapokat használóktól, a panaszosok szerint például a kapukba bedugott eszközök néha véletlenszerűen leválasztódnak, vagy éppen audioeszköz esetén recseg a hang.

A kép csak illusztráció Forrás: cebbi / Pixabay

A rendelkezésére álló információk alapján a vállalat nem tudott mit kezdeni a rejtélyes problémával, azonban a redditezők által szolgáltatott további adatok alapján a mérnökök úgy gondolják, hogy sikerült beazonosítaniuk és megoldaniuk a hibajelenségek okát.

Sajnos a javítást nem tudják újabb driver kiadásával eljuttatni a számítógépezőkhöz, helyette az alaplapi BIOS/UEFI vezérlőszoftver frissítésére van szükség. Az AMD szerint a hibákat remélhetően megoldó AGESA 1.2.0.2 mikrokódot egy héten belül átadja az alaplapok gyártóinak, akiknek aztán el kell készíteniük, le kell tesztelniük, és persze ki kell adniuk az érintett alaplapokhoz az új BIOS-t.

Emiatt pár hetet igénybe vehet, mire a javítás stabil formában elérhetővé válik az érintett termékeket használók számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!