Lemásolta a Chrome remek funkcióját a Firefox

mozilla firefox 87
Mozilla Firefox 87
Vágólapra másolva!
Plusz privát böngészéskor kevesebb lesz a rosszul működő weblap.
Vágólapra másolva!

Csendben elérhetővé vált számítógépekre a Firefox 87, a böngésző telepített példányai a többségnél elvileg automatikusan frissülnek rá, a telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető. A legújabb főverzió nem hozott eget rengető változtatásokat, azonban akad néhány trükk a tarsolyában.

Mozilla Firefox 87 Forrás: Origo

A változtatás jegyzék szerint a Mozilla hangolt a privát böngészésen és a szigorú adatvédelmi módon, így ezek használatakor kevesebb webhely fog rosszul megjelenni vagy működni. A másik kellemes meglepetés, hogy a fejlesztők lemásolták a Chrome egyik ősidők óta elérhető funkcióját: mikor a felhasználók szöveges keresést hajtanak végre egy weblapon (CTRL+F), és bekattintják az összes találat kiemelése lehetőséget, akkor látható lesz a találatok helyzete a görgetősávon.

A Firefox 87 további érdekesebb újdonságai: egyes átirányításokkor kisebb valószínűséggel szivárogtathatnak felhasználói adatokat a webhelyek, macOS-en támogatottá vált a beépített VoiceOver szövegfelolvasó, továbbá a balesetek elkerülése végett a Backspace gomb lenyomására többé nem ugrik vissza az előzőleg betöltött weblapra a böngésző.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!