Itt az első Casio G-Shock okosóra

casio g-squad pro g-shock okosóra wear os
Casio G-SQUAD PRO (GSW-H1000)
Vágólapra másolva!
Ennyire strapabíró eszközön még nem futott Wear OS.
Vágólapra másolva!

Bemutatta az első strapabíró kialakítású okosóráját a Casio, a G-SQUAD PRO (GSW-H1000) névre keresztelt modellt elsősorban a rendszeresen sportolóknak és a természetjáróknak ajánlja a vállalat. A G-Shock széria tagjaként érdemi mértékben képes ellenállni az ütődéseknek és rázkódásoknak, ráadásul 20 bar nyomásig vízálló, így elméleti síkon akár búvárkodni is lehet a viselése közben.

Casio G-SQUAD PRO (GSW-H1000) Forrás: Origo

Az óra érdekessége, hogy kettő kijelző van benne egymásra helyezve: csak a felső monokróm panelt használva és az okos funkciókat mellőzve akár egy hónap is lehet a G-SQUAD PRO üzemideje, míg a színes panelt aktiválva és „normál" használat mellett másfél napot bír ki egyetlen töltéssel.

Az elvárhatónak megfelelően az okosóra képes több tucat aktivitást, alvást, stresszt, szívverést és véroxigén-szintet monitorozni, továbbá beépített GPS-szel is rendelkezik.

A következő hetekben piacra kerülő Casio G-SQUAD PRO eurósított vagy forintosított ára még nem világos, azonban az Egyesült Királyságban bruttó 599 fontot, bő 254 ezer forint kér majd érte a gyártó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!