Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ezért nem jön Androidra az iMessage

apple event október mac macbook pro apple oktober tech technika számítógép
CUPERTINO, CA - OCTOBER 27: Apple Senior Vice President of Software Engineering Craig Federighi (R) gestures to Vice President of Worldwide Marketing Phil Schiller during a product launch event on October 27, 2016 in Cupertino, California. Apple Inc. is expected to unveil the latest iterations of its MacBook line of laptops Stephen Lam/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Szándékosan a mobilozók saját rendszerébe való bezárására használja az Apple.
Vágólapra másolva!

Szép csendben halad az Epic Games és az Apple közti jogi háború, a felek a saját igazuk bizonygatása közben pedig mindent megtesznek a másik szennyesének kiteregetése érdekében. Most épp az Epic ügyvédeinek sikerült remek példát hozniuk az Apple versenyellenes praktikáira: nagyon pontosan kiderült, hogy miért nem vált elérhetővé Androidra az iMessage csevegőszolgáltatás.

Phil Schiller (balra) és Craig Federighi (jobbra) 2016-ban Forrás: AFP/2016 Getty Images/Stephen Lam

A tanúskodás során az Apple szoftverekért és szolgáltatásokért felelős vezetője elárulta, hogy az Apple két évvel az iMessage elérhetővé tétele után hozott végső döntést ebben az ügyben, méghozzá abszolút üzleti alapon. Konkrétan Craig Federighi, az iOS-ért felelős vezető 2013-ban úgy találta, hogy az iMessage rivális rendszerre történő kiadásával megnyílna az út a szülők számára a gyermekeik iPhone helyett androidos mobilokkal való ellátására.

Három évvel később Phil Schiller, az Apple nemzetközi marketingjéért akkoriban felelt vezetője egy másik levélváltásban egyetértett ezzel: állítása szerint az androidos iMessage hiánya teszi a messze legnehezebbé az Apple elhagyását, nagyon fontos tényező a vevők céghez való hozzáláncolásában.

Kontextusként az Egyesült Államokban tíz tinédzserből kilenc iPhone-t használ, az iMessage chatelő segítségével tartják a kapcsolatot a szüleikkel, barátaikkal és egyéb ismerőseikkel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről